Minister venter på løsningsforslag fra forsvarsledelsen

Forsvarsminister Carl Holst erkender, at han og forsvarets ledelse har en stor opgave foran sig, efter at en ny måling viser udbredt mistrivsel blandt Forsvarets ansatte.

- Jeg vil afvente, at forsvarsledelsen ser på det her. Det er ikke for at pege fingre, men det her er deres ansvar. Politisk har vi også et ansvar. En del materielle anskaffelser er til stor frustration udskudt, og dem vil jeg sørge for, siger Carl Holst til Ritzau.

Det er en måling fra officerernes fagforening, HOD, der blandt andet viser, at otte ud af ti af Forsvarets officerer mistrives til en vis grad på deres arbejdsplads.

Spændingerne skyldes to ting - en enorm grad af mistillid til Forsvarets ledelse og spændet mellem politikernes ønsker og den virkelighed, som officererne befinder sig i.

Carl Holst fortæller, at han har bedt om at få en samlet vurdering af udfordringerne, som Forsvaret står over for og ud fra det se på hvilke initiativer, der skal iværksættes.

Professor ved Institut for Statskundskab Mikkel Vedby Rasmussen mener, at en af grundene til officerernes frustrationer skal findes i manglen på en overordnet retning fra Forsvarets side.

Ministeren mener som sådan ikke, at Forsvarets retning er visket væk. Men han glæder sig alligevel til at få input fra Peter Taksøe-Jensen, der skal forestå regeringens varslede udenrigs- og sikkerhedspolitiske udredning, der ventes inden maj 2016.

- Jeg mener ikke nødvendigvis, at der mangler en retning. Men det er klart, at der er sket meget siden den sikkerhedspolitiske situation, der var i efteråret 2012, hvor man indgik det nuværende forsvarsforlig.

- Derfor ser jeg også frem til Taksøes vurdering i forhold til, hvad den sikkerheds- og forsvarspolitiske kurs skal være fremadrettet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip