Minister: Vi har ændret holdning om SU

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) indrømmer nu, at regeringen vil skære i SU'en, og at der er tale om en holdningsændring.

Han har tidligere sagt, at han ikke vil skære i SU'en.

- Vi har ændret holdning. Det har vi gjort med helt åbne øjne, siger uddannelsesministeren til Ritzau.

Han siger, at regeringen er klar til at se fordomsfrit på SU-systemet:

- Derfor bliver både et spørgsmål om at adressere problemet med forsinkelser og også et spørgsmål om at skumme fløden de steder, hvor vi er mere generøse, end vi behøver for at kunne opnå det helt centrale mål om, at det i Danmark aldrig må være pengepungen, der afgør, om du får en uddannelse, siger han.

Ministeren vil endnu ikke komme med konkrete bud på, hvor der kan skæres i SU'en - og hvordan regeringen vil sikre, at færre studerende vil udskyde deres færdiggørelsen af deres studier.

Østergaard har gennem de seneste dage varslet besparelserne - blandt andet på Facebook. Og det har blandt andet skabt bekymring hos Danske Studerendes Fællesråd.

Morten Østergaard mener dog, at de nuværende studerende har et ansvar for at sikre, at endnu flere danskere kan få en uddannelse i fremtiden, og at også de studerende kan få SU:

- Jeg synes faktisk, at denne diskussion handler om at løfte blikket og være med til at tage et ansvar. Ellers svigter vi kommende generationer af studerende, mener ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip