Minister: Vi svigtede landdistrikterne i 00'erne

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) glæder sig til mandag, hvor han på regeringens vegne fremlægger en vækstplan, der indeholder over 100 initiativer, som skal gavne landdistrikterne.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil tiltagene øge velstanden med 2,5 milliarder kroner de kommende år.

Men hvad med jobeffekten? Hvor stor bliver den? Troels Lund Poulsen vil ikke røbe det lørdag i forbindelse med Venstres landsmøde i Herning.

- Jobeffekten siger vi først noget om på mandag, hvor vi offentliggøre hele planen.

- Men det er klart, at vi nu i fire måneder har arbejdet meget intenst med en plan, som har rigtig mange og gode elementer i sig, og som tager afsæt i, at vi vil udvikle hele Danmark, siger han.

Ministeren vil dog gerne sige, at jobeffekten af vækstplanen vil være "mærkbar". Og det er nødvendigt med over 100 tiltag, for politikerne har svigtet landdistrikterne i mange år, siger han.

- Vi kan forvente, at vi nu for første gang i 10-15 år tager et rigtigt skridt i forhold til en mere fokuseret regional udvikling, hvor vi anerkender, at vi bliver nødt til at gøre noget mere for vores landdistrikter.

- Op gennem 00'erne må også vi påtage os det ansvar, at vi heller ikke gjorde det nemmere at bo i landdistrikterne.

- Nu anerkender vi, at der er brug for et kursskifte. Vi gjorde ting, som ikke var gode nok, siger Troels Lund Poulsen.

Regeringen vil forbedre rammerne for landbrugs- og fødevareerhvervet. Den vil have bedre vilkår for produktion og investeringer, og den vil liberalisere planloven samt give bedre lokale udviklingsmuligheder.

Desuden vi regeringen forbedre mulighederne for at bo og leve i hele Danmark. Dertil kommer udflytningen af statslige arbejdspladser.

- Der er både store som små initiativer. Jeg kan sige, at det er en omfattende plan, men også en plan, der bygger på, at politik ikke kun er et spørgsmål om at bruge penge.

- Man kan lavet meget politik ved at afregulere, ved at afvikle regler og ved at afvikle bureaukrati. Den del kommer vi at levere meget på. Primært i forhold til planlov, kystnære zoner og strandbeskyttelseslinje, siger han.

Målet vil blandt andet også være at få de unge til at blive i landdistrikterne.

Ministeren håber på at lande en aftale i begyndelsen af det nye år, og at lovgivningen er på plads i 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip