Minister: Vil fortsat være nummer et til SU

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) skyder skarpt på første arbejdsdag efter sin barselsorlov. Han vil skaffe to milliarder kroner i en SU-reform, som sænker statens gennemsnitlige udgifter til SU per elev.

- Vi har mere end et års forsinkelse på vore universiteter, de danske unge er i gennemsnit ældre end deres europæiske kolleger, når de starter på en videregående uddannelse. Det skal vi arbejde med, siger Morten Østergaard til Ritzau mandag morgen.

Han afviser, at han er i uoverensstemmelse med to af tre danskere, som vil bevare SU i Megafons meningsmåling lørdag 2. februar for TV2 og Politiken.

- Vi er det land i verden, som investerer mest i uddannelsesstøtte. Det vil vi også være efter reformen.

- Alle i Danmark opfatter det som en hjørnesten i vores velfærdsmodel, at det ikke er pengepungens størrelse, som afgør, om du har råd til at tage en uddannelse, siger han.

Morten Østergaard slog allerede sent søndag på Facebook fast, at:

"De studerende må vænne sig til tanken om, at man i højere grad skal tage ansvar for sit studieforløb, når man modtager støtte fra et af verdens mest generøse SU-systemer, og at tiden ikke er til, at man kræver mere, end man har behov for".

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip