Minister vil gøre det gratis at vinde over staten i retten

Skrevet af admin

21/01/2016

Dagens topnyheder

Borgere i Danmark får alle udgifter betalt, hvis de vinder en retssag over staten. Sådan bør det også være for virksomheder, mener skatteminister Karsten Lauritzen, der til februar præsenterer en retssikkerhedspakke i Folketinget. Det skriver Børsen.

Pakken indebærer blandt andet, at virksomheder og fonde frem over skal have dækket alle omkostninger, hvis de vinder en retssag mod staten.

Reglerne i dag kan ifølge minister og erhvervsliv medvirke til, at nogle virksomheder vælger ikke at lægge sag an.

- Det er en åbenlys urimelighed, at hvis du driver din virksomhed i selskabsform, og du vinder en sag over Skat, så får du ikke dækket dine omkostninger.

- Det skal der laves om på, og derfor lægger jeg op til at gennemføre fuld omkostningsgodtgørelse, siger Karsten Lauritzen til Børsen.

Derudover skal virksomheder ifølge forslaget kun betale halvdelen af udgifterne, hvis de taber sagen.

Der er allerede politisk flertal for forslaget med støtte fra alle partier i blå blok, skriver Børsen.

Initiativet vækker også glæde hos Dansk Erhverv.

- Mange virksomheder har været i en situation, hvor man kunne vælge mellem at acceptere urimeligheden i skatteafgørelsen eller være sikre på at få en stor regning ved at tage sagen foran domstolen, selv når de fik medhold, siger Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Før 2009 havde virksomhederne fuld omkostningsgodtgørelse, hvis de vandt skattesager over myndighederne, men den blev afskaffet igen i 2009

Regeringens forslag har en pris på 40 millioner kroner om året.

/ritzau/