Minister vil have dansk produktion op i højere gear

Skrevet af admin

04/02/2016

Dagens topnyheder

Der er et stykke vej op til førerfeltet, og derfor skal den danske produktion op i et højere gear, da Danmark siden midten af 1990'erne er sakket bagud sammenlignet med udlandet.

Således kunne det sammenfattes, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) torsdag fremlagde det årlige blik på den danske vækst og konkurrenceevne.

- Kun gennem en øget produktivitetsvækst kan vi sikre fortsat vellønnede job i Danmark og et moderne velfærdssamfund, siger Troels Lund Poulsen under fremlæggelsen af "Redegørelse om Vækst og Konkurrenceevne".

Som et første skridt på vejen har regeringen fremlagt strategien for vækst og udvikling i hele Danmark. Sammen med Finansloven for 2016 bidrager det til et varigt løft i BNP på 3,5 milliarder kroner, lyder vurderingen torsdag.

Ifølge ministeren og redegørelsen er det næste skridt, at dansk erhvervsliv i endnu højere grad får udnyttet mulighederne i nye teknologier som digitalisering og automatisering.

- Introduktion af robotteknologi og automatisering kan trække nogle af de arbejdspladser, der er forsvundet ud af Danmark, tilbage igen, siger Troels Lund Poulsen uden at ville uddybe hvor mange.

- Jeg frygter ikke, at dette fører til jobtab, det gør jeg bestemt ikke. Men det kan føre til jobtab, hvis vi ikke får vores samfund gearet til den teknologiske tidsalder. Det er den bekymring, jeg prøver at italesætte, siger ministeren.

Generelt set ser det godt ud, for Danmark er et rigt samfund, som har mange muligheder, lyder det.

Men udviklingen i produktiviteten og konkurrenceevnen samt spørgsmålet om hvor mange investeringer, der kan skabes, er afgørende, lyder opsummeringen:

- En erhvervsbeskatningsreform skal gøre dansk erhvervsbeskatning mere enkel og konkurrencedygtig.

- Reformen skal forbedre investeringsklimaet i Danmark med henblik på at tiltrække flere udenlandske investeringer. Og regeringen vil sænke skatten på arbejde.

/ritzau/