Minister vil have flere uddannelser væk fra de store byer

Flere uddannelser kan i fremtiden komme til at ligge i byer i de danske yderområder.

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) opfordrer ligefrem uddannelsesinstitutioner til at ansøge om lov til at oprette uddannelser i Udkantsdanmark, skriver Jyllands-Posten.

- Vi skal have et større regionalt udbud af videregående uddannelser. Der vil jeg se meget positivt på ansøgninger om at oprette nye uddannelser, og så længe der ikke gås på kompromis med kvaliteten, er jeg ikke bekymret for små holdstørrelser de første år, indtil en ny uddannelse løbes i gang, siger han til avisen.

Uddannelser inden for turisme og energi er nogle af de områder, som ifølge ministeren sagtens kunne ligge i de kystnære områder.

En række erhvervsakademier og professionshøjskoler har tidligere fået afslag på deres ansøgninger om at oprette eksempelvis en turistuddannelse uden for de store byer.

Ifølge rektor på Erhvervsakademiet Midtvest, Henriette Slebsager, vil der nu blive sendt en ny ansøgning af sted, når ministeren ligefrem opfordrer til det.

- Vi mener, at man ikke kun bør uddanne i de store byer, for så kommer den uddannede arbejdskraft aldrig væk derfra. For eksempel er det svært at vise et behov for arbejdskraft for en forholdsvis ny uddannelse i turisme - men det vil der komme, og derfor vil vi gerne i gang, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip