Minister vil have vandkongres til Danmark

»Det er nogle tunge spillere, vi er oppe mod. Men Danmark har et godt ry på vandområdet, og vi laver et meget stort lobbyarbejde for at få kongressen til Danmark, så jeg vurderer vores chancer til at være gode,« siger miljøminister Ida Auken (SF) om konferencen, der menes at kunne tiltrække 15.000 til 20.000 forskere, når den afholdes i 2018.

Den danske vandsektor eksporterer årligt for 15 milliarder kroner, men har i de senere år været presset af blandt andet den økonomiske krise. Det kan vandkonferencen ifølge ministeren rode bod på.

»En kongres som den her får besøg af beslutningstagere, indkøbere og virksomheder, der vil se den fremmeste teknologi. At blive udstillet på den her måde, er tit det, der skal til,« siger hun og påpeger, at Danmark har gode løsninger til at mindske vandspild i byer.

Ministeren fremhæver København, hvor vandspildet er blevet bragt ned til tre-fem procent, mens spildet i andre storbyer ligger på 50 procent.

Wonderful Copenhagen har et mål om sammen med private og offentlige partnere at trække endnu flere grønne nøgleevents til København. Derfor glæder Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, sig over regeringens bud på kongressen.

»Vi er glade for regeringens beslutning, der jo både er vigtig for miljøet og København som kongresby. De helt store events skaber international opmærksomhed og gør, at vi her i Danmark har et fælles projekt at arbejde op mod,« siger han i en pressemeddelelse.

Blandt de andre bejlere til kongressen er også Rusland og Brasilien.

World Water Forum afholdes hvert tredje år. I 2012 gæstede 30.000 deltagere fra mere end 190 lande World Water Forum i Marseille i Frankrig. I 2015 afholdes kongressen i Sydkorea.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip