Minister vil hjælpe trængte landmænd med regelbremse

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) vil gøre livet lettere for kriseramte danske landmænd og andre dele af dansk erhvervsliv, der er underlagt love og regler, som bliver udformet i EU, skriver Børsen.

I et brev til alle myndigheder på fødevareområdet kræver hun således, at når EU's direktiver fremover skal omsættes til danske love og regler, skal der præcist gøres rede for, hvor langt man går i forhold til EU-reglerne.

- Kravet skal sikre, at embedsmændene i hvert eneste tilfælde overvejer, om Danmark går længere med nye byrder og regler, end det egentligt er nødvendigt. Jeg synes, vi har brug for transparens omkring, hvordan vi implementerer EU-lovgivning, siger Eva Kjer Hansen til Børsen.

Ifølge ministeren gennemføres 90 procent af EU-regler i dag administrativt og ikke gennem lovgivning, hvilket vil sige, at der ikke tages politisk stilling til reglerne.

Foruden at tage stilling til nye EU-krav, vil ministeren også gennemgå den allerede eksisterende lovgivning for at se, om reguleringsbyrden kan lettes.

Udspillet, der ikke overraskende vækker jubel hos Landbrug & Fødevarer, får også en varm modtagelse hos partierne i blå blok.

Modsat kritiserer Socialdemokraterne regeringen for manglede ambitioner.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Venstres ambitionsniveau er så lave, at det kan stå på ryggen af en pakke Gajol. Regeringen lader jo til fuldstændigt at slippe den hånd, vi altid i Danmark har haft i vores miljø og natur, som vi passer på til gavn for os selv og fremtidige generationer, siger partiets fødevareordfører Simon Kollerup til Børsen.

Han henviser til, at ministeren som et konkret eksempel vil tillade flere såkaldte dyreenheder per hektar, fordi EU's regler i dag bliver overfortolket i Danmark.

Udspillet fra regeringen udspringer af et 16-punkts valgprogram fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip