Minister vil hjælpe unge af med kemien

Nu vil miljøminister Ida Auken (SF) hjælpe dem på vej.

»Jeg vil gøre de unge bevidste om, at der er kemi i alt - i deres møbler, deres yndlingsparfume, i deres nye jeans og i deres indeklima - så de kan tage et aktivt valg, styre gennem den daglige kemijungle og i sidste ende gå uden om den kemi, som de synes, at de godt kan undvære,« siger Ida Auken i en pressemeddelelse.

Via kampagnen »Hverdagskemi« vil miljøministeren rette fokus på de områder, hvor de unge måske ikke er så bevidste om, at der kan være problematiske kemiske stoffer. Det kan for eksempel være i naturlig parfume, elektronisk udstyr, tøj og møbler.

»Vi skal sørge for, at de unge bliver mere bevidste om, hvad de udsætter sig selv for. Men samtidig skal vi gøre, hvad vi kan for at få skrappere krav til kemikalierne i vores hverdagsprodukter. Derfor vil jeg også kæmpe for, at EU-lovgivningen strammes, så den tager højde for, at vi hver dag bliver udsat for en cocktail af kemikalier,« siger Ida Auken.

Med kampagnen følger fem gode råd til, hvordan man skruer lidt ned for kemien. Det kan man blandt andet gøre ved at lufte ud og fjerne støv, vælge miljømærkede produkter, vaske nyt tøj før brug, undgå indånding af spray og lufte ud og undgå hudkontakt, når du maler.

Dagens Gossip