Minister vil sende halvdelen af de studerende til udlandet

Uddannelsesminister Morten Østergaard fremlægger fredag første halvdel af sin længe ventede internationaliseringsstrategi. Ifølge Berlingske er et af kardinalpunkterne, at halvdelen af alle studerende i 2020 skal have et udlandsophold under deres studier. I dag er det kun tilfældet for 17 pct., der søger viden og indsigt under fremmede himmelstrøg, og han lægger altså op til en dramatisk stigning.

»Det her er et markant kursskifte efter en periode, hvor vi har bygget både fysiske og mentale grænsebomme op overfor resten af verden. Vi sætter nu et ambitiøst pejlemærke om, at vi vil kaste os ud i globaliseringen, og det er en ret markant forskel mellem den tidligere og nuværende regering. Jeg har en kraftig intention om, at alle studerende har et internationalt element i deres uddannelse,« siger Morten Østergaard til Berlingske og fortsætter:

»I regeringen er vi helt overbeviste om, at det både øger kvaliteten af den uddannelse, man får, men at det også giver en ekstra dimension til ens personlige dannelse, at man har gebærdet sig under fremmede himmelstrøg. Det giver nogle globale kompetencer, som er ligeså vigtige for politibetjent og pædagogen som for den, der skal ansættes i en stor virksomhed.«

I udspillet ligger der over 30 politiske initiativer, der skal understøtte regeringens målsætninger, ligesom der allerede er gennemført ting, der i uddannelsesministerens øjne skaber grobund for det. Blandt andet har man i indeværende folketingsår vedtaget, at man kan som studerende kan låne op til 100.000 kroner, hvis den uddannelse, man tager i udlandet, koster penge.

Den nye internationaliseringsstrategi har ikke nogle penge med i ryggen til at sikre, at de mange ambitioner bliver til virkelighed. Det mener Morten Østergaard dog ikke er noget stort problem.

»Kernen er jo, at vi finansierer uddannelserne gennem taxametersystemet, og nu vil vi gøre det her til en integreret del af alle uddannelser. Det bliver det ikke dyrere af, for typisk er det jo udvekslingsophold, hvor man har en aftale med en udenlandsk institution, og hvor vi så skal sikre, at det bliver så nemt som muligt. Der er ikke en masse dyre initiativer med - det er et spørgsmål om at ændre en lang række regler på området, så det fremmer de studerendes interesser,« argumenterer han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip