Minister vil skærpe tilsyn med færdiguddannede i studieboliger

»Vi ved ikke præcis, hvor mange færdiguddannede som rent faktisk bliver boende. Vi ved dog, at der efter finanskrisen er mange, som er blevet boende ekstra længe, fordi de ikke har fået sig et job, efter de har færdiggjort deres studie. Det er vigtigt, at boligerne bliver brugt til det, de er beregnet til,« siger boligministeren til dr.dk.

Tilsynet med boligerne føres kun én gang om året, og det, mener Carsten Hansen, er ikke tilstrækkeligt. Han vil derfor lave forpligtelser overfor udlejerne, så de fremover to gange årligt skal tjekke, om de studerende i studieboligerne er studieaktive. Samtidig slår ministeren dog fast, at ingen vil blive sat på gaden i det øjeblik, uddannelsen er færdiggjort.

»Jeg synes, der skal være ret og rimelighed til. Derfor skal man selvfølgelig have mulighed for at finde sig en bolig, når man er blevet færdig. Man bliver ikke bare smidt ud i det øjeblik, man har fået eksamensbeviset i hånden. Jeg tror på, at danskerne er ærlige, og hvis der er nogen, som snyder, så kan vi jo hurtigt tjekke det i de forskellige systemer. Jeg tror på, at det her er den bedste løsning,« siger han.

Hos De Studerendes Fællesråd synes formand Jakob Ruggaard, at forslaget fra boligministeren er et skridt i den rigtige retning. Dog udtrykker han tvivl om, hvorvidt tiltaget vil hjælpe. Jakob Ruggaard tror i stedet, at flere billige boliger er vejen frem.

»Jeg synes, at Carsten Hansen burde ændre planloven, så det bliver lettere for kommunen at bygge billigere boliger til de studerende,« siger han til Politiken.

Boligminister Carsten Hansen deltager fredag i en konference på Christiansborg, hvor der vil være fokus på den store studieboligmangel.

Dagens Gossip