Ministeren hos FN: Asylpolitikken er blevet misforstået

Skrevet af admin

21/01/2016

Mest læste i dag

Flere lande rettede kritik mod den danske asylpolitik, da udenrigsminister Kristian Jensen (V) var til eksamen i menneskerettigheder ved FN's Menneskerettighedskomité.

Centralt var blandt andet den meget omtalte smykkelov og de strammere regler for familiesammenføring. Det var blandt andet USA og Danmarks nabolande Irland og Sverige, som havde kritiske holdninger til den danske udlændingekurs.

- Det, synes jeg, er glimrende, fordi det giver en mulighed for, at vi kan svare igen på kritikken og rette op på nogle af de misforståelser, der har været rundt omkring, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) til Ritzau efter høringen i komitéen.

- Jeg fik eksempelvis forklaret, at Danmark ikke tager smykker, der har affektionsværdi, fra flygtninge, fortæller ministeren.

Udenrigsministeren indledte bedømmelsen med en tale, der fokuserede netop på tilstrømningen af flygtninge og migranter til Danmark og den danske asylpolitik.

- Vi havde på forhånd modtaget en række spørgsmål, så jeg vidste, at der ville komme kommentarer på netop det område. Derfor kunne vi lige så godt tage det fra starten, siger ministeren.

Danmark har nu fået en række anbefalinger om tiltag på menneskerettighedsområdet, og det er nu op til danske politikere af tage stilling til, hvilke anbefalinger man skal følge.

- Vi får muligheden for at se på, hvordan vi kan blive bedre på de områder, vi har fået kritik for. Danmark er allerede rigtig god på menneskerettigheder, og det er også det, jeg hører i salen i dag, siger Kristian Jensen og tilføjer:

- Men selv de bedste kan jo blive bedre, og vi vil med tiden undersøge de anbefalinger, vi har fået, og hvilke af dem vi vil efterleve, siger han.

/ritzau/