Ministeren vil fremme dansk deleøkonomi

Det offentlige Danmark er for dårligt rustet til at tiltrække og yde tilstrækkelig service og hurtig betjening af deleøkonomiske virksomheder som Airbnb, Gomore og Uber.

Samtidig leveres der ikke ordentlig information til brugerne på de nye markeder om forbrugerrettigheder, skatteregler og andre nøgleaspekter af deleøkonomien, der gennem de seneste år er vokset eksplosivt i Europa og USA.

Det mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der vil gå samme vej som den britiske regering og udvikle en samlet strategi for, hvordan deleøkonomien kan fremmes. Det skriver Politiken lørdag.

- Vi må erkende, at markedet for deleøkonomi er langt foran, hvor vi er politisk. Vi skal for eksempel være meget bedre til at fortælle om, hvilke regelsæt der gælder, siger Troels Lund Poulsen til Politiken.

I deleøkonomien lejer, deler eller køber brugerne alt fra overnatninger til kørelejlighed og plæneklippere af hinanden – oftest med forholdsvis nyopstartede virksomheder som mellemled.

Troels Lund Poulsen understreger, at regeringen er "positivt stemt over for deleøkonomi".

Men samtidig siger han, at en del af det arbejde, der mangler at blive gjort, handler om at undgå, at de nye markeder udvikler sig til et lyssky eldorado, hvor man i deleøkonomien for eksempel er undtaget fra at betale skat.

En samlet politisk strategi for regeringens arbejde med at fremme deleøkonomien kommer til foråret.

Ministeren bebuder, at han som en blandt flere ting vil oprette et særligt kontor i staten, der har til opgave at servicere deleøkonomiske virksomheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip