Ministerkandidat i knibe efter dum sexappel

Der er ikke plads til sexisme i den australske valgkamp, siger premierminister Kevin Rudd, efter at hans udfordrer til posten, konservative Tony Abbott, har hentydet til, at en kvindelig kandidat har "sexappel".

- Hvis en mandlig arbejdsgiver rejste sig op og udpegede en kvindelig medarbejder og sagde, at "denne person er en god arbejdskraft, fordi hun har sexappel", tror jeg, at folk ville tage sig til hovedet, og arbejdsgiveren ville komme i seriøs knibe, siger Rudd.

Det regerende arbejderparti Labor har gentagne gange beskyldt Abbott for at være kvindefjendsk - blandt andet af den tidligere premierminister Julia Gillard.

- For mig er det ganske enkelt sådan, at i det moderne Australien er der hverken plads til sexisme, racisme eller homofobi. Jeg mener, at de nationale ledere bør sætte et eksempel på den front, lyder det fra Rudd.

Kommentaren faldt tirsdag under et besøg i det vestlige Sydney, hvor Abbott blev spurgt til, hvilke ligheder den konservative kandidat til parlamentet Fiona Scott og hendes kvindelig forgænger i valgdistriktet havde.

- De er unge, de er livlige og jeg tror vist godt, at jeg kan sige, at de har noget sexappel, og de er bare meget, meget knyttede til lokalområdet, sagde lederen af oppositionen.

Den tidligere præst har siden forsvaret sin kommentar som et "utjekket" øjeblik.

Finansminister Penny Wong, den højstplacerede kvinde i regeringen, er ikke overrasket over Abbott:

- Det passer godt med nogle af de synspunkter Hr. Abbott har udtrykt over mange, mange år, siger hun.

Sexappel-kommentaren er ikke den første fortalelse fra Abbotts side i valgkampen.

Mandag kom han fejlagtigt til at bruge ordet for medicin, der indtages via endetarmen, da han sagde, at ingen enkeltperson var "stikpillen af al visdom". Han ville have sagt depotet i stedet for stikpillen.

Ikke desto mindre fører Abbott og hans konservative koalition i meningsmålingerne. Parlamentsvalget bliver afholdt 7. september.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip