Ministre forhandler om bankaftale for EU

Stridens kerne er, hvordan et bankgenopretning- og afviklingsdirektiv kan blive indført i hele EU. De enkelte lande skal således blive enige om, hvordan de håndterer lukningen af konkursramte banker og forhindrer flere banker i at ende i det økonomiske hængedynd, der har sendt et stort antal banker i hele EU mod afgrunden til stor last for de statslige budgetter. Og det er svært at nå til enighed, forklarede økonomiminister Margrethe Vestager (R) til Financial Times, efter hun og de øvrige ministre måtte opgive at nå til en aftale natten til lørdag.

»Med kompleksiteten og forskellene i de finansielle systemer i de her lande var der behov for at give det mere tid,« sagde hun til avisen.

Den danske minister forhandler igen onsdag aften for at beholde redningsmodellen i Danmark, hvor småsparer med op til 750.000 kroner i indestående er sikret mod konkurser i banksektoren. Derudover er ønsket at sikre, at bankerne et langt stykke hen ad vejen selv står for at redde hinanden.

Overfor Danmark står blandt andre Sverige, der ønsker at indrette systemet mere fleksibelt.

»Det vil være et af vores centrale udgangspunkter, at det bør være muligt at anvende skattepenge til at overtage banker i krise, så vi beskytter skatteydernes interesser,« siger den svenske finansminister, Anders Borg, til Dagens Nyheter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip