Ministre mislykkes igen med at fordele migranter i EU

Endnu en gang mislykkedes det EU-ministrene på et indenrigsministermøde i Bruxelles at få omfordelt 40.000 migranter fra Italien og Grækenland, der skal fordeles over de næste to år til andre EU-lande.

På mandagens møde lykkedes det kun at få fordelt 32.256 af flygtningene imellem landene. Men tonen er stadig optimistisk fra den luxembourgske udenrigsminister, Jean Asselborn.

- Jeg synes, at vi formåede at nå et respektabelt resultat, siger Asselborn på et pressemøde.

Luxembourg har EU-formandskabet det næste halve år og havde en ambition om at nå til enighed om omfordelingen ved udgangen af juli. I stedet skal landene mødes igen senere på året for at få fordelt de sidste.

Kommissæren for migration, indenrigsanliggender og borgerskab, Dimitris Avramopoulos, udtrykker skuffelse over landenes indsats.

- Det er tydeligt, at medlemslandene skal levere. Jeg er skuffet over, at det ikke skete i dag. Men det var et meget vigtigt skridt frem, siger Avramopoulos på pressemødet.

Tyskland er det land, som med 10.500 tager imod flest. I den anden ende er Danmark, Østrig, Ungarn og Storbritannien, som ikke tager imod nogen.

På grund af retsforbeholdet deltager Danmark ikke i EU's asylpolitik. Men det står ikke til hinder for, at regeringen kan vælge at tage en andel af de flygtninge, som skal omfordeles fra Italien og Grækenland.

Irland, som har mulighed for at stå uden for asylpolitikken, har valgt at tage imod 600 flygtninge fra de to middelhavslande.

Men Danmark kommer ikke til at tage imod nogen, understregede udlændinge- og indenrigsminister Inger Støjberg (V) både før og efter mødet.

- Vi ønsker ikke nu eller i fremtiden, at EU skal beslutte vores asylpolitik. Det betyder også, at vi ikke kommer til at tage del i omfordelingen, siger Støjberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip