Ministre roser dronningens nytårstale

Amalienborg slotsplads vrimlede med mænd i mørkt tøj og kvinder i satin, velour og blonder, da regentparret onsdag aften var værter ved den traditionelle nytårskur.

Inde i Christian VII's palæ bød dronning Margrethe og prins Henrik på en fire retters menu ledsaget af vine fra prinsens slot i Cayx.

Først fasansuppe, så skaldyr, derefter ovnstegt vildt, og til dessert chokoladekage.

Forinden havde gæsterne ønsket regentparret, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie et godt nytår.

De havde alle fundet deres elefantorden frem, som kun denne ene aften bæres i guldkæde og ikke det lyseblå bånd, som normalt bruges.

Blandt gæsterne var regeringens ministre, ligesom rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og en række andre repræsentanter for det officielle Danmark var til stede.

Både SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, og den radikale kulturminister, Marianne Jelved, fortalte, inden de gik ind i palæet, at de ville huske at rose dronningen for hendes nytårstale.

- Dronningen lagde vægt på, at vi skal være mere nærværende. Jeg synes, at det var en god tale, sagde Annette Vilhelmsen til TV2 News, mens det fra Marianne Jelved lød:

- Jeg kan godt lide dronningens budskab om, at vi skal huske at være mere omsorgsfulde og generøse over for hinanden.

Også ude fra tilskuerne på slotspladsen blev der takket højlydt for en god tale, da dronningen og prins Henrik som de sidste ankom til Christian VII's palæ.

Herefter fortalte den nye justitsminister, Karen Hækkerup (S), at hun havde valgt en genbrugskjole, og at hun i øvrigt lige havde været ude at købe pizza til børnene derhjemme.

Foruden mad og vine bød regentparret traditionen tro på et glas rosenborgvin. Den kom til Danmark i slutningen af 1500-tallet og er sandsynligvis verdens ældste rhinskvin.

Vinen, som siden er spædet op med "fyldevin", serveres til den suppe, som indleder taflet.

De næste dage puster kongefamilien ud, inden det fra på mandag går løs med de øvrige nytårskure.

Blandt andet skal diplomatiet, Højes terets dommere og en lang række af forsvarets officerer ønske den kongelige familie godt nytår.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip