Ministre skal i audiens hos kronprinsen

Traditionen tro skal de tiltrædende og afgående ministre i audiens på Amalienborg i forbindelse med udskiftningerne i regeringen. Men da dronningen er i Frankrig, bliver det kronprins Frederik, der skal modtage de nye og afgående ministre.

De afgående ministre, transportminister Henrik Dam Kristensen (S), som afløses af Pia Olsen Dyhr (SF), og fødevareminister Mette Gjerskov (S), hvis plads bliver overtaget af Karen Hækkerup (S), skal i audiens klokken 10.30.

De nye ministre skal i audiens hos kronprinsen klokken 11.45. Blandt de nye på ministerposterne er Henrik Sass Larsen (S), der bliver ny erhvervs- og vækstminister. Han snupper pladsen fra SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), der bliver ny social-, børne- og integrationsminister.

Forud for den kongelige audiens skal alle de nye og afgående ministre mødes i statsministeriet klokken 9.45

I løbet af eftermiddagen vil der være officielle omrokeringsreceptioner i ministerierne med de traditionelle gaveudvekslinger mellem tiltrædende og afgående ministre. De første omrokeringer sker klokken 13 i Erhvervs- og Vækstministeriet, Fødevareministeriet og Udenrigsministeriet.

Dagens Gossip