Ministre skal i audiens hos kronprinsen

Traditionen tro skal de tiltrædende og afgående ministre i audiens på Amalienborg i forbindelse med udskiftningerne i regeringen. Men da dronningen er i Frankrig, bliver det kronprins Frederik, der skal modtage de nye og afgående ministre.

De nye ministre skal i audiens hos kronprinsen klokken 13.30. Blandt de nye på ministerposterne er Henrik Sass Larsen (S), der bliver ny erhvervs- og vækstminister. Han snupper pladsen fra SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), der bliver ny social-, børne- og integrationsminister.

De afgående ministre, transportminister Henrik Dam Kristensen (S), som afløses af Pia Olsen Dyhr (SF), og fødevareminister Mette Gjerskov (S), hvis plads bliver overtaget af Karen Hækkerup (S), skal i audiens klokken 11.45.

Forud for den kongelige audiens skal alle de nye og afgående ministre mødes i statsministeriet klokken 9.45

I løbet af eftermiddagen vil der være officielle omrokeringsreceptioner i ministerierne med de traditionelle gaveudvekslinger mellem tiltrædende og afgående ministre. De første omrokeringer sker klokken 13 i Erhvervs- og Vækstministeriet, Fødevareministeriet og Udenrigsministeriet.

Dagens Gossip