Ministre skal i audiens hos kronprinsen

Traditionen tro skal de tiltrædende og afgående ministre i audiens på Amalienborg i forbindelse med udskiftningerne i regeringen. Men da dronningen er i Frankrig, bliver det kronprins Frederik, der skal modtage de nye og afgående ministre.

De nye ministre skal i audiens hos kronprinsen klokken 13.30. Blandt de nye på ministerposterne er Henrik Sass Larsen (S), der bliver ny erhvervs- og vækstminister. Han snupper pladsen fra SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), der bliver ny social-, børne- og integrationsminister.

De afgående ministre, transportminister Henrik Dam Kristensen (S), som afløses af Pia Olsen Dyhr (SF), og fødevareminister Mette Gjerskov (S), hvis plads bliver overtaget af Karen Hækkerup (S), skal i audiens klokken 11.45.

Forud for den kongelige audiens skal alle de nye og afgående ministre mødes i statsministeriet klokken 9.45

I løbet af eftermiddagen vil der være officielle omrokeringsreceptioner i ministerierne med de traditionelle gaveudvekslinger mellem tiltrædende og afgående ministre. De første omrokeringer sker klokken 13 i Erhvervs- og Vækstministeriet, Fødevareministeriet og Udenrigsministeriet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip