Minoriteter i seks delstater skal gøre Clinton til præsident

Når den amerikanske præsidentvalgkamp for alvor skydes i gang efter partikonventerne senere i juli, vil Demokraterne koncentrere størstedelen af indsatsen i seks delstater.

Resultatet i Ohio, North Carolina, Virginia, Florida, Colorado og Nevada kommer til at afgøre, hvem der skal afløse Barack Obama i Det Hvide Hus.

Det mener Hillary Clintons kampagneleder, Robby Mook.

Han nævner delstaterne i et papir, som Reuters er kommet i besiddelse af.

Her fremgår det også, at Clintons kampagnestab skal kridte skoene med hensyn til at samle penge ind.

Mook udstikker i meddelelsen således en målsætning om, at der fra nu af og frem til valget 8. november skal skrabes fire millioner dollar sammen om dagen. Det vil give et samlet beløb på omkring 500 millioner dollar.

Han understreger desuden vigtigheden af at få så mange vælgere som muligt blandt minoritetsgrupper til at stemme.

Hillary Clinton har ifølge meningsmålinger en langt større opbakning blandt sorte og latinoer end hendes formodede modstander, republikaneren Donald Trump.

- Hvis vi ikke formår at få afro-amerikanske vælgere til at møde frem i Ohio, North Carolina eller Virginia, vil vi tabe, skriver Mook.

Det samme gælder for Florida, Colorado og Nevada. Her skal Clintons kampagnefolk sikre, at vælgere med latinamerikanske rødder ikke bliver hjemme på valdagen.

- Ellers taber vi, konstaterer Mook.

I Nevada og Virginia skal indbyggere med asiatisk baggrund mobiliseres. Det samme gælder indbyggere fra stillehavsøer, der har slået sig ned i de to delstater.

- Ellers taber vi. Ganske enkelt, tilføjer Mook.

Clintons kampagne afviser over for Reuters at kommentere oplysningerne.

Hillary Clinton holdt tirsdag vælgermøde i North Carolina, og her var præsident Barack Obama for første gang mødt op ved hendes side for at udtrykke sin støtte.

Ifølge den seneste meningsmåling fra Ipsos/Reuters er den 68-årige tidligere udenrigsminister og førstedame favorit til at vinde valget med et forspring på 13 procentpoint til Donald Trump.

Blandt sorte vælgere har Clinton opbakning fra hele 80 procent, mens de to kandidater står næsten lige blandt hvide vælgere, viser målingen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip