Mirakel-målmænd sørger for remis i engelsk storopgør

28/12/2015

David De Gea og Thibaut Courtois. De to målmænd bar ansvaret for, at mandagens engelske storopgør mellem Manchester United og Chelsea sluttede 0-0 på Old Trafford.

Begge hold havde talrige store målchancer i en underholdende kamp, men enten savnede afslutningerne snert, og ellers understregede de to målmænd, at de begge tilhører inderkredsen af verdens bedste keepere.

United spillede den bedste kamp længe, og det kan give den fyringstruede manager Louis van Gaal ny snor i klubben. Eller ny lyst til at fortsætte, hvis han skulle overveje at gå selv.

Uanset må han ærgre sig over, det ikke blev til sejr hjemme på Old Trafford. Den stræbte holdet virkelig efter.

Forventede man en taktisk og forsigtig forestilling, var man galt på den. Fra første minut angreb begge hold lystigt, og inden der var gået fire minutter havde begge hold haft store muligheder for at score.

Juan Mata indledte for United ved at hamre et langskud på overliggeren. I den anden ende måtte David De Gea hive en mesterredning frem for at afværge John Terrys hårde hovedstød. Så var man ligesom i gang.

United lagde for med en energi, man ikke har set magen længe. Angrebene rullede ned mod Chelsea-målet, og snart skulle træværket igen redde udeholdet. Denne gang afsluttede Anthony Martial på foden af stolpen.

United havde Bastian Schweinsteiger tilbage på midtbanen, og han satte godt aftryk fra start ovenpå sin karantæne, når United satte sine angreb op.

Omvendt fik Chelsea plads til at spille på omstillinger, hvilket gav flere farlige situationer.

Ikke mindst fra begyndelsen af anden halvleg, da De Gea måtte præstere flere refleksredninger for at holde Chelsea fra scoring.

Også anden halvlegs start var hektisk. Chelsea var bedst i indledningen, men United tog igen over.

Omkring en time var spillet, da det førte til kampens største chance. Martial brød igennem i venstre side og fandt på midten Ander Herrera, der fra klos hold troede, han havde scoret til 1-0. Men Thibaut Courtois reddede på nærmest mirakuløs vis.

Kort efter fik Chelseas Nemanja Matic en friløber efter en United-fejl. Men alene foran De Gea bragede han bolden over mål, og så kunne det ikke ende anderledes end 0-0.

Men kampen var en topkamp værdig, selv om ingen af holdene befinder sig i top-fem.

United ligger nummer seks med 30 point, mens Chelsea er nummer 14 med 20 point.