Miraklet i Berlin: Zlatan hyldes som helt

Der er dage, hvor alt går galt for et fodboldhold, og så er der dage, hvad alt går op i en højere enhed. Begge dele var tilfældet for det svenske landshold tirsdag aften.

Efter en time var svenskerne nede med 0-4 mod Tyskland, men herefter skete der et mirakel.

Sat i gang af den svenske kaptajn Zlatan Ibrahimovic, der scorede til 1-4, fik svenskerne skabt en sensationel pointdeling og 4-4 på måltavlen. Og Zlatan får store roser af landstræner Erik Hamrén, der så sin anfører gå forrest.

- Han er vores anfører og vores bedste spiller. Hans mål var fantastisk, men det var afleveringen til ham også. Vi havde brug for noget energi, og han viste vejen for resten af holdet.

- Da vi fik noget momentum, løftede spillerne omkring ham sig og gav ham støtte, siger Hamrén.

Allerede i pausen viste Zlatan karakter. Svenskerne var nede med 0-3, men Zlatan havde ikke givet op.

- Han leverede en god tale i pausen, og han viste sin klasse over for mig. Han coachede de andre spillere, som en anfører skal gøre, roser Hamrén.

Zlatan Ibrahimovic forklarer det fantastiske comeback med, at svenskerne hele tiden bevarede troen, også da de kom bagud 0-4.

- Vi troede hele tiden på det. Efter hvert mål gik vi ind og hentede bolden, og det gjorde vi, fordi vi troede på, at vi kunne komme tilbage.

- Det er stort og svært at beskrive, men vi troede hele tiden på os selv, siger Zlatan Ibrahimovic.

Miroslav Klose scorede to mål i løbet af kampens første kvarter, senere i første halvleg øgede Per Mertesacker til 3-0. Efter pausen gjorde Mesut Özil det til 4-0, og så så det helt umuligt ud for svenskerne.

Tyskerne trak lidt i bremsen, og så fik svenskerne pludselig lyst til at være med. På få minutter overrumplede svenskerne det tyske forsvar, da først Zlatan Ibrahimovic og dernæst Celtic-spilleren Mikael Lustig reducerede til 1-4 og 2-4.

Med et kvarter tilbage af kampen bragte den tidligere Brøndby-spiller Johan Elmander for alvor spænding i opgøret, da han bragte Sverige på 3-4. I de sidste sekunder af overtiden udlignede Rasmus Elm til 4-4.

Sverige og Tyskland er begge ubesejret i VM-kvalifikationens gruppe C. Sverige har syv point efter tre kampe, tyskerne har 10 point efter fire kampe.

Kilde: TT/afp

 

Dagens Gossip