Misbrug: 14-årige drenge fylder sig med steroider

Konsulenterne på Anti Doping Danmarks anonyme telefonlinje siger til avisen, at de har kontakt til et stigende antal teenagere, som tager eller har taget de forbudte dopingstoffer.

»Vi snakker med en del unge drenge, men det bekymrer mig lige så meget, at mange forældre ringer, fordi de er stødt på diverse faresignaler: pludselig muskelvækst, voldsomt ændret adfærd eller piller, ampuller og sprøjter. Vi snakker her om unge mænd fra 14 år og op«, siger Jens Halkjær Kristensen, der er overlæge på Rigshospitalet og tovholder på dopinglinjen.

Han vurderer, at stigningen i misbruget blandt de unge drenge blandt andet kan skyldes en større tilgængelighed.

»Den nemmere adgang til stofferne er måske den allervigtigste årsag til, at det bliver stadig mere udbredt. Med den lettere tilgang i miljøer omkring træningscentre og på internettet bliver fristelsen også større, og så falder flere unge i«, siger Jens Halkjær Kristensen til Politiken.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er parat med en ny kampagne, som skal advare de unge mod at tage steroider, som blandt andet kan gøre skade på leveren, nyrer, hjerte, blodomløb, sædkvalitet og potens.

»Ud over at hæve strafferammen for grov dopingkriminalitet og styrke kontrollen vil vi søsætte en kampagne i samarbejde med Anti Doping Danmark, som især skal informere de unge om de store sundhedsrisici ved steroidmisbrug og anden doping«, skriver hun i en mail til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip