Misbrugs-behandler: Prince døde dagen før møde med mig

Den amerikanske poplegende Prince døde, en dag før at han skulle have mødtes med en læge, der blandt andet specialiserer sig i at behandle afhængighed.

Det siger den pågældende læges advokat.

Ifølge advokaten betegnede lægen det aftalte besøg hos Prince som en "livreddende mission".

Læge Howard Kornfeld blev angiveligt kontaktet af folk fra Prince-lejren 20. april - dagen inden sangeren blev fundet død i sit hjem lidt uden for Minneapolis. Han blev 57 år.

- Dr. Kornfeld følte, at hans mission var en livreddende mission, siger lægens advokat, William Mauzy, på et pressemøde.

Samtidig har det amerikanske narkopoliti (DEA) bekræftet, at det tager del i efterforskningen af Princes død.

Dødsårsagen er endnu ikke kendt, og det kan tage uger, før resultaterne af obduktionen kommer ud til offentligheden. Politiet har tidligere sagt, at der ikke er nogen tegn på selvmord.

Howard Kornfeld er leder af klinikken Recovery Without Walls, der ifølge sin hjemmeside specialiserer sig i medicinsk behandling af kroniske smerter samt afhængighed af stoffer og alkohol.

Det var meningen, at Howard Kornfeld skulle have fløjet til Minnesota for at mødes med Prince 22. april. 21. april rejste Andrew Kornfeld, Howards søn og ansat på klinikken, til Minnesota for at have en indledende samtale.

Da Andrew Kornfeld nåede frem til Princes hjem, kunne han dog ikke få sangeren i tale ifølge advokaten. En anden person fandt popstjernen bevidstløs i en elevator, og Andrew Kornfeld ringede til alarmcentralen.

Howard Kornfeld nåede altså aldrig at tilse Prince.

- Dr. Kornfeld nåede ikke at møde Prince, snakkede aldrig med Prince og kunne desværre ikke nå frem i tide til at hjælpe Prince, siger William Mauzy.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip