Misrøgtet gravhund fra Lolland har fået seks hvalpe

Den ulykkelige historie om 21 misrøgtede gravhunde, der tidligere på ugen blev fjernet fra en ejendom ved Lolland, har fået et efterspil.

En af de fjernede hunde - som har fået navnet Sweetie - var nemlig drægtig, og efter at være kommet i familiepleje et andet sted, er den nu nedkommet med seks hvalpe, fem hanner og en tæve.

Det fortæller Dyreværnets udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen, i en pressemeddelelse.

- Alle hundene var dehydrerede og afmagrede, og mange af dem lider decideret af blodmangel.

- Så vi var en smule bekymrede for, hvordan fødslen skulle gå. Heldigvis har både Sweetie og hendes hvalpe det godt, og nu skal de bare have fred og ro og masser af kærlighed og pleje, siger hun.

Dyreværnet ved ikke, om flere af de 21 hunde kan være drægtig. Men de er alle sendt i familiepleje, så der ligeledes er ro omkring dem.

Både politi og dyrlæge var med, da Dyreværnet i mandags rykkede ud til ejendommen på Lolland efter en skriftlig anmeldelse.

Ejerne ville ikke lukke Dyreværnet ind, men afleverede de 21 afkræftede hunde ud gennem et vindue. Senere har de indvilget i at overdrage ejerskabet af hundene til Dyreværnet, som nu vil sørge for, at de får et bedre hjem, når de er klar til det.

Det er ikke mange dage siden, at 91 cockerspanieler måtte fjernes fra en landejendom ved Hyllinge nær Næstved på grund af vanrøgt.

/ritzau/

Dagens Gossip