Miss Libanon selfie skaber drama i Mellemøsten

Skrevet af Jesper Larsen

19/01/2015

Dagens topnyheder

Et billede hvor Miss Israel poserer sammen med Miss Libanon har vakt stort postyr i Libanon, hvor flere kræver skønhedsdronningen frataget sin titel som Libanons smukkeste, skriver Daily Mail.

Libanon og Israel har haft et anstrengt forhold i mange år, og det vækker derfor vrede, at Libanons deltager Saly Greige smiler på et billede med Israelske Doron Matalon.

For at dæmpe kritikken beskrev Saly Greige episoden på Facebook, hvor hun forklarede, at den israelske deltager 'fotobombede' hende uden hendes samtykke. 

- Jeg skulle have taget et billede sammen med Miss Japan og Miss Slovenien, men pludselig hoppede Miss Israel ind foran og lagde billedet ud på sociale medier, skriver Saly Greige, der udemærket var klar over, at det ikke ville falde i god jord at blive set med deltageren fra Libanons ærkefjende. 

- Fra første dag har jeg været meget opmærksom på ikke at få taget et billede eller kommunikere med Miss Israel (selvom hun forsøgte at få taget et billede med mig flere gange), skrev Libanons deltager Sally Greige. 

Men den israelske deltager Doron Matalon var ikke sen til at svare igen

- Jeg er ikke overrasket, men det gør mig alligevel trist. Det er ikke rart, at man ikke kan sætte landenes fjendtligheder til side i disse tre uger, hvor vi får en oplevelse for livet og møder deltagere fra hele verden, inklusiv vores naboland, skriver Doron Matalon. 

Det er ikke første gang, det skaber drama og overskrifter, fordi Miss Libanon og Miss Israel har kontakt under konkurrencen. 

I 2002 nægtede Libanons deltager at stille op, fordi Israel havde en deltager med, og i 2006 blev det en lille skandale, at LIbanons deltager Gabrielle Bou Rached og Israelske Anastacia Entin blev venner under konkurrencen, mens Israel var ved at bombe dele af Libanon.