Missede du drømmestudiet? - Ledige pladser på svenske universiteter

Alene denne sommer modtog over 20.000 unge, forventningsfulde danskere et rugende nej ovenpå deres ansøgning til drømmestudiet. Hvad gør man så? En mulighed er at skæve til vores nærmeste, nordiske nabo, Sverige.    

Ifølge Metroxpress.dk er der nemlig adskillige ledige pladser på populære studier som biomedicin og folkesundhedsvidenskab, hvis man er villig til at tage over øresund til universiteterne i Malmø og Lund.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Ligesom i Danmark er det gratis at studere i Sverige, og den almindelige SU er lige til at tage med.

Et stigende antal danskere tager springet og følger undervisningen i Sydsverige. I 2002 var der 263 danske studerende på de svenske uddannelser. Mens tallet var vokset til 445 i 2012.

LÆS OGSÅ: DTU slår Københavns Universitet på ny rangliste   

Spørger man uddannelsesforsker Anders Buch fra Aalborg Universitet er det udelukkende en positiv udvikling, at flere danske studerende vælger at læse i Sverige.

- Det er godt for de studerende, at de har muligheden for at være fleksible og forfølge det, de gerne vil studere, også selv om de ikke er kommet ind på et dansk universitet. Og det har ingen negativ konsekvens for det danske uddannelsessystem eller samfund, siger Anders Buch til Metroxpress.dk. 

Dagens Gossip