Misset EM får DBU til at spare ligalandsholdet væk

Dansk Boldspil-Union (DBU) sparer ligalandsholdsturen i 2016 væk.

Turen var ellers en del af det budget, der var lagt, hvis Danmark havde kvalificeret sig til næste års EM i Frankrig.

- Vi arbejdede med en plan om, at ligalandsholdet skulle af sted, hvis A-landsholdet kvalificerede sig til EM, men da det desværre ikke lykkedes, er der ikke økonomi til en tur, siger elitechef Kim Hallberg til DBU's hjemmeside.

I stedet har DBU valgt at sende U21-landsholdet på en vintertur til Tyrkiet i januar. Det kan gøres til en tredjedel af prisen.

- Det er betydeligt dyrere med en ligalandsholdstur end en tur for U21-landsholdet, der samtidig har vigtige kvalifikationskampe i foråret, så det har været en logisk beslutning med både sportsligt og økonomisk sigte, forklarer Kim Hallberg.

A-landsholdet står i øjeblikket uden træner, efter at Morten Olsen er stoppet.

Selv om ligalandsholdsturen var en god mulighed for Olsens afløser til at se en række spillere an, så vurderer DBU, at den kommende landstræner vil få god tid til at skabe sig et overblik.

- Når den nye landstræner er på plads, sætter vi os ned og kigger på programmet for 2016.

- VM-kvalifikationen starter om ni måneder, og A-landsholdet samles både i marts og juni, så jeg er sikker på A-holdet nok skal få en rigtig fin forberedelse, inden det går løs for alvor i september, siger Kim Hallberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip