Mistænkt for bombeangrebet i Bangkok er anholdt

Politiets jagt på gerningsmændene til det mest dødbringende bombeangreb i Thailand har lørdag ført til anholdelsen af en mistænkt udlænding. Han passer angiveligt til beskrivelsen af den mand, der 17. august blev filmet, da han stillede en rygsæk fra sig.

Under ransagning af en lejlighed, hvor den mistænkte gerningsmand har opholdt sig, i den nordlige del af Bangkok, har politiet fundet materialer, der muligvis kan benyttes til fremstilling af bomber og flere udenlandske pas.

- Vi har anholdt en udenlandsk person, der ligner ham, vi er på udkig efter. Endvidere blev der også fundet en masse materiale, der kan bruges til bombefremstilling, siger talsmanden for Thailands nationale politi, Prawut Thavornsin.

Han vil ikke komme nærmere ind på mandens nationalitet bortset fra, at han er af udenlandsk herkomst, siger Prawut til lokalt tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Flere tv-kanaler har vist billeder af et pas, som angiveligt skal være fundet i lejligheden i den nordlige forstad til Bangkok, hvor manden blev anholdt under en politiaktion lørdag. Det kunne ikke umiddelbart afgøres, om passet var fundet i lejligheden eller ej.

Dokumentet synes at være et tyrkisk pas, der tilhører en mand, der er født i 1987. Politiet har tidligere oplyst, at der i lejligheden er fundet materiale, der kan bruges til bombefremstilling, og som muligvis har været brugt til bombeangrebet 17. august.

Anholdelsen af den udenlandske mand er den første i forbindelse med bombeangrebet mod Erewan-templet i centrum af den thailandske hovedstad for 12 dage siden, da primært asiatiske turister mistede livet i det værste enkeltstående terrorangreb.

Politiet har søgt efter en hovedmistænkt, som er beskrevet som en udenlandsk mand, som var blevet fanget på en overvågningsvideo iklædt en gul T-shirt. Han stillede en rygsæk fra sig i helligdommen kort inden eksplosionen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip