Mistænkt drabsmand anholdt i tysk lufthavn

20-årige Musa Özcan Sevim har siden natten til mandag været mistænkt for drabet på en 17-årig dreng i Tingbjerg ved København begået søndag aften.

»Vi var nødt til at afvente præcis identifikation ved hjælp af foto og fingeraftryk, før vi med sikkerhed kunne meddele, at vi havde fat i den eftersøgte,« udtaler politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Han oplyser yderligere, at den mistænkte tilsyneladende var i færd med at tage et fly til Tyrkiet, da han blev anholdt af tysk politi i lufthavnen i Düsseldorf.

»Heldigvis fungerer vores internationale samarbejde godt, og nu vil den mistænkte blive fremstillet for en dommer i Tyskland med henblik på udlevering til os,« fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Han tror på, at anholdelsen kan medvirke til, at der igen kan komme normale tilstande i Tingbjerg.

»Der har været en meget urolig og ængstelig stemning i Tingbjerg de seneste dage. Nu håber vi, at truslerne mod den mistænkte og hans familie falder væk,« siger han.

Tirsdag offentliggjorde politiet identiteten på Musa Özcan Sevim, som man mener er medlem af Tingbjerg-grupperingen. Offentliggørelsen skete blandt andet af hensyn til hans egen sikkerhed, da politiet var bekendt med, at bandemedlemmer fra Tingbjerg og LTF (bandegrupperingen Loyal to Familia, red.) ledte efter ham.

Det 17-årige offer blev dræbt med to skud i hovedet fra en ni millimeter-pistol på klos hold. Han pådrog sig livstruende kvæstelser af de to skudlæsioner og døde den følgende nat på Rigshospitalets Traumecenter.

Ifølge bt.dk mener efterforskerne ikke, at skuddrabet er en del af den igangværende bandekonflikt. Offeret var ikke kendt som bandemedlem og boede ligesom den nu anholdte Musa Özcan Sevim selv i Tingbjerg. Derfor er der efter politiets opfattelse snarere tale om en form for personligt opgør, selv om det præcise motiv stadig er uklart.

Ifølge politiet havde den 17-årige dog personlige relationer til både medlemmer af Tingbjerg-gruppen og LTF.

Dagens Gossip