Mistænkt drabsmand blev afskediget fra flåden

Kilden, der udtaler sig på betingelse af anonymitet, vil ikke give yderligere detaljer om, hvilken type forseelser der førte til afskedigelsen af Aaron Alexis, der ifølge FBI og Pentagon var tilknyttet flåden som luftfartselektriker fra maj 2007 til januar 2011.

Skyderiet på Washington Navy Yard havde sent mandag aften kostet 13 personer livet, mens borgmesteren i Washington D.C., Vincent Gray, bekræftede, at der yderligere var »sandsynligvis et dusin eller flere sårede«.

Han sagde ifølge nyhedsbureauet AFP, at myndighederne »på dette tidspunkt ikke har grund til at mistænke terrorisme, men det er bestemt ikke udelukket«.

Først lød meldingen, at der var to gerningsmænd på fri fod, men myndighederne har nu oplyst, at den ene ikke længere er mistænkt. En anden gerningsmand menes således stadig at være på fri fod, og myndighederne leder ifølge nyhedsbureauet Reuters efter en afroamerikansk mand i alderen 40 til 50 år, der var iført militærlignende tøj.

Aaron Alexis far, Algernon Alexis, var chokeret over sin søns formodede involvering i drabene. Han oplyste til Reuters, at hans søn tidligere var tilknyttet militæret, men at han på tidspunktet for skyderiet studerede, mens han arbejdede i et IT-job for en privat virksomhed.

Ifølge flådesekretær Ray Mabus har den mistænkte været tilknyttet flåden på en civil kontrakt på IT-området.

»På et tidspunkt var han kontraktansat i flåden. Om han var det i dag, ved jeg ikke,« sagde Ray Mabus til CNN.Ansættelsesforholdet kan være en afgørende faktor i kortlægningen af, hvordan Aaron Alexis i første omgang fik adgang til Washington Navy Yard, hvor der ifølge Reuters kræves to separate identifikationskort: Et til at komme ind på basen, og et til at få adgang til bygningen, hvor skyderiet fandt sted.

Militærpersonel har desuden generelt forbud mod at bære våben på militæranlæg, skriver Reuters.

Blandt de sårede efter skudepisoden var mindst en politibetjent.

Washington Hospital Center oplyste sent mandag aften dansk tid, at tre skudofre blev behandlet for alvorlige skader på hospitalet, og at de var i en kritisk tilstand.

Washington Navy Yard ligger blot fem kilometer fra Det Hvide Hus og et par kilometer fra kongresbygningen U.S. Capitol.

Ifølge Reuters aflyste Senatet sin samling mandag, og officielle bygninger blev lukket ned som en forebyggende foranstaltning efter skyderiet. Medarbejdere i U.S. Capitols senatsbygninger blev i en periode forbudt at forlade bygningerne, ligesom besøgende blev forment adgang.

Dagens Gossip