Mistænkt fra skyderi i Washington identificeret

Først lød meldingen, at der var to gerningsmænd på fri fod, men myndighederne har nu oplyst, at den ene ikke længere er mistænkt. En anden gerningsmand menes således stadig at være på fri fod, og myndighederne leder ifølge nyhedsbureauet Reuters efter en mand iført militærlignende tøj.

Det er FBI, der har identificeret den dræbte gerningsmand på baggrund af fingeraftryk og identifikationspapirer fra militæret, skriver nyhedsbureauet AFP. Det er endnu uklart, om den mistænkte Aaron Alexis fra Fort Worth, Texas, var tilknyttet flåden i en civil funktion på tidspunktet for skyderiet, skriver Reuters.

Et endnu ukendt antal personer, heriblandt mindst en politibetjent, meldes kvæstede efter skyderiet. Ifølge borgmester Vincent Gray er der »sandsynligvis et dusin eller flere sårede«.

Skyderiet brød ud mandag eftermiddag, men foreløbig er der meget sparsomme oplysninger fremme om sagen. Politichef Cathy Lanier fra Washington D.C. oplyser, at politiet ingen indikationer har om et motiv for skyderiet.

De ansvarlige vil blive stillet til ansvar, sagde præsident Barack Obama ved et pressemøde mandag aften dansk tid.

Der arbejder omkring 3.000 på flådehovedkontoret, hvor skyderiet fandt sted.

Efter skudepisoden er sikkerheden blevet skærpet på Pentagon, og mindst otte skoler blev ifølge CNN lukket ned som en forebyggende foranstaltning. Al flytrafik til den nærmeste lufthavn, Reagan National Airport, blev stoppet, men senere genoptaget.

Dagens Gossip