Mistænkt i Paris-angreb vil samarbejde med myndighederne

Salah Abdeslam, der mistænkes for at have deltaget i angrebet i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt, vil samarbejde med de franske myndigheder.

Det fortæller hans belgiske advokat ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg kan bekræfte, at Salah Abdeslam ønsker at blive overdraget til de franske myndigheder, siger advokat Cedric Moisse.

- Jeg kan også bekræfte, at han ønsker at samarbejde med de franske myndigheder, siger advokaten.

Salah Abdeslam blev 18. marts anholdt i Bruxelles-bydelen Molenbeek i en politiaktion, hvor han samtidig blev skudt i benet.

Fire dage efter anholdelsen af Abdeslam slog selvmordsbombere til i Bruxelles' største lufthavn, Zaventem, og i et tog på metrostationen Maelbeek nær EU's hovedkvarter. I alt blev 32 mennesker dræbt i det koordinerede angreb.

Salah Abdeslam er blevet sat i forbindelse med flere af gerningsmændene bag angrebet på den belgiske hovedstad.

Den 26-årige belgiskfødte franske statsborger har siden sin anholdelse siddet fængslet i byen Brügge og hidtil nægtet at udtale sig til efterforskerne om angrebet i Bruxelles.

Under en afhøring om angrebet i Paris har han fortalt, at han havde i sinde at sprænge sig selv i luften på Frankrigs nationale stadion, Stade de France, i Paris, men at han bakkede ud i sidste øjeblik.

Senest fredag vil en dommer træffe afgørelse om, hvorvidt Salah Abdeslam skal udleveres til Frankrig fra Belgien.

/ritzau/

Dagens Gossip