Mistænkt for Paris-angreb sigtes for drabsforsøg i Belgien

Salah Abdeslam, en af de mistænkte for angrebene i Paris 13. november i fjor, er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med en skudveksling med politiet i Bruxelles.

Den franske statsborgers advokat oplyser, at Abdeslam er "sigtet for drabsforsøg enten alene eller i fællesskab".

Skudvekslingen skete ved en lejlighed i Forest i det sydlige Bruxelles 15. marts. Det var en uge før, at selvmordsbombere angreb lufthavnen og metroen i byen.

Ved hændelsen blev en algerisk islamist dræbt, og fire betjente blev såret. Tre dage senere blev Salah Abdeslam pågrebet i Molenbeek, hvor han havde adresse nær Bruxelles' centrum før angrebene i den franske hovedstad.

Advokaten vil ikke svare på, om Salah Abdeslam var til stede ved skyderiet i Forest.

- Det vil vi ikke diskutere. Det vil jeg ikke kommentere, siger Sven Mary.

Abdeslam står over for udlevering til Frankrig i løbet af de kommende dage. Han menes at være det eneste overlevende medlem af den gruppe, der angreb i Paris og dræbte 130 mennesker.

Belgisk politi har også forsøgt at afhøre den 26-årige mand om en eventuel forbindelse til de tre selvmordsangribere, der angreb i Bruxelles 22. marts, da 32 mennesker blev dræbt.

Den 26-årige skal i retten igen 28. april, og udleveringen til Frankrig vil "formentlig ske to dage efter retsmødet", siger Sven Mary.

Abdeslam og en mistænkt i forbindelse med angrebet i Bruxelles, Mohamed Abrini, blev i sidste uge flyttet til forskellige fængsler i Belgien.

Abrini har erkendt, at han er "manden med hatten", som med bøllehat blev fanget af overvågningskameraer i lufthavnen i Bruxelles kort før angrebet, da han gik sammen med selvmordsbomberne.

Senere har efterforskningen afsløret, at Abrini også blev fanget af et overvågningskamera på en tankstation i Frankrig sammen med Salah Abdeslam to dage inden angrebene i Paris.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip