Mistænkt pyroman sigtes for yderligere ni brande på Fyn

Skrevet af admin

12/04/2016

Mest læste i dag

En 41-årig mand fra Odense, som siden 19. februar har siddet varetægtsfængslet for brandstiftelse, sigtes for at have påsat yderligere ni brande.

Dermed er han sigtet for at have påsat i alt 13 brande og for at have begået et tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Politiet mener, at manden har blottet sig.

- Vi kan fortsat ikke gå i detaljer om, hvorfor vi nu vælger at sigte den 41-årige mand for flere brande. Manden ønsker fortsat ikke at udtale sig til politiet, og derfor er vi nødt til at holde vores viden tæt til kroppen, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Manden har tidligere erkendt at have påsat en enkelt brand mod et klubhus tilhørende Dalum IF. Tilståelsen kom, efter at politiet havde præsenteret ham for overvågningsvideo fra stedet.

De nye sigtelser, som politiet har rejst, tæller påsættelse af en brand i Odense Roklub. Tidligere har politiet oplyst, at der her skete skader for mere end 10 millioner kroner.

12 af de påsatte brande skete i løbet af 2015, mens branden mod Dalum IF, som manden har erkendt, fandt sted 13. februar 2016.

I ingen af tilfældene har der været personer til stede.

I alt har politiet registreret cirka 20 påsatte brande, men man kan ikke udelukke, at der har været flere forskellige gerningsmænd.

Den sigtede gør sig tilsyneladende ingen forhåbninger om at slippe ud af fængslet lige med det samme.

Således har han allerede givet sit samtykke til at lade opholdet bag tremmer forlænge, når varetægtsfængslingen udløber 15. april.

/ritzau/