Mistænkt pyroman sigtes for yderligere ni Odense-brande

En 41-årig mand fra Odense, som siden 19. februar har siddet varetægtsfængslet for en stribe brandstiftelser, sigtes for at have påsat yderligere ni brande.

Dermed er han sigtet for at have påsat i alt 13 brande og for at have begået ét tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Politiet mener, at manden har blottet sig.

- Vi kan fortsat ikke gå i detaljer om, hvorfor vi nu vælger at sigte den 41-årige mand for flere brande. Manden ønsker fortsat ikke at udtale sig til politiet, og derfor er vi nødt til at holde vores viden tæt til kroppen, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Dog fortæller han, at videoovervågning, tekniske spor fra brandstederne og beviser fra ransagningen hos den mistænkte har haft afgørende betydning for de nye sigtelser.

- Det er de ting, vi kobler sammen og hænger en brand op på. Hvad der præcist er af beviser i de enkelte brande, vil jeg ikke komme ind på. Men jeg kan sige, at vi mener, vores materiale kan bære de mange sigtelser, siger vicepolitiinspektøren.

Den mistænkte har tidligere erkendt at have påsat en enkelt brand mod et klubhus, der tilhører Dalum IF. Tilståelsen kom, efter at politiet havde præsenteret ham for overvågningsvideo fra stedet.

- Men han nægter sig fortsat skyldig i de resterende 12 brande samt blufærdighedskrænkelsen, siger Henrik Justesen.

De nye sigtelser, som politiet har rejst, tæller en brand i Odense Roklub. Tidligere har politiet oplyst, at der her skete skader for mere end 10 millioner kroner.

12 af de påsatte brande skete i løbet af 2015, mens branden mod Dalum IF fandt sted 13. februar 2016. Fem dage senere blev han anholdt.

I alt har politiet registreret cirka 20 påsatte brande, men man kan ikke udelukke, at der har været flere forskellige gerningsmænd. Flere af brandene efterforsker politiet fortsat.

Den sigtede gør sig tilsyneladende ingen forhåbninger om at slippe ud af fængslet lige med det samme. Således har han allerede givet sit samtykke til at lade opholdet bag tremmer forlænge, når varetægtsfængslingen udløber 15. april.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip