Mistænkt for røveri mod blomsterhandler anholdt

Københavns Politi anholdt fredag eftermiddag en mand, der formodes at være den efterlyste blomsterhandler-røver fra Nordre Frihavnsgade i København.

Anholdelsen skete i Hillerødgade og var ganske udramatisk, oplyser vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra station Bellahøj hos Københavns Politi.

- Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at anholde den formodede gerningsmand til røveriet i Nordre Frihavnsgade, siger Tommy Laursen.

- Røveriet og ikke mindst måden, hvorpå det blev begået, har helt naturligt skabt stor utryghed blandt mange mindre forretningsdrivende i området.

Politiet offentliggjorde torsdag billeder fra et overvågningskamera af den formodede gerningsmand, og det har givet stor pressebevågenhed og mange henvendelser fra offentligheden. Det er disse henvendelser, der fredag førte til anholdelsen.

Den mistænkte røver er en mand på 35 år, der nu sigtes for røveri af særlig farlig karakter.

Under røveriet i blomsterforretningen i Nordre Frihavnsgade den 24. oktober blev to personer stukket med kniv og slået med en totenschlæger.

Mindre end 14 dage efter blev en kvindelig blomsterhandler på den yderste del af Østerbrogade i København stukket under et røveri i forretningen, hvor en mand løb med hendes taske.

Onsdag slog en røver til mod en frisør på Vennemindevej ligeledes på Østerbro. Her kom ingen dog til skade.

Politiet kan ikke sige, om samme gerningsmand står bag disse røverier.

Men efterforskerne vil nu sammenligne med fremgangsmåden og inddrage dem i den videre efterforskning.

Den 35-årige er foreløbig kun sigtet for røveriet i Nordre Frihavnsgade. Han vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip