Mistænkt for soldaterdrab udskrevet fra hospitalet

Lee Rigby, som har tjent for det britiske militær i både Afghanistan og Cypern, blev angrebet af to mænd nær Woolwich Kaserne i London. Først kørte gerningsmændene ham ned, hvorefter de sprang ud af bilen med knive, en machete og en kødøkse, som blev brugt til at hakke offeret ihjel med.

På en videooptagelse siger en af gerningsmændene, mens han står med en kødøkse og en slagterkniv i hænderne, at det britiske folk først kan »leve i fred«, når Storbritannien har trukket alle sine tropper hjem.

Michael Adebowale blev sammen med den anden hovedmistænkte i sagen, 28-årige Michael Adebolajo, bragt til hospitalet efter at være blevet skudt af politiet umiddelbart efter drabet på soldaten. Michael Adebolajo er fortsat indlagt.

Britisk politi har i alt anholdt ti personer i forbindelse med drabet. To blev løsladt uden sigtelser, mens seks andre er blevet løsladt mod kaution - den seneste; en 50-årig mand, der blev anholdt mandag aften mistænkt for meddelagtighed i forbindelse med drabet.

I en udtalelse tirsdag udtrykte Michael Adebolajos familie deres »dybfølte kondolence« til Lee Rigbys familie og tilføjede, at »intet, vi siger, kan trække det tilbage, som skete i sidste uge«.

»Der er ikke plads til at udøve vold i religionens navn. Vi tror, at alle rettænkende medlemmer af samfundet deler denne opfattelse, uanset hvor de er født og uanset deres religiøse og politiske overbevisning. Vi fordømmer alle dem, der deltager i terrorhandlinger,« lød det fra familien ifølge CNN.

Den 28-årige Michael Adebolajo, som er af nigeriansk afstamning, har været tilhænger af Al-Muhajiroun, en britisk gruppe af islamistiske ekstremister, der er glødende modstandere af den britiske deltagelse i invasionen af ??Irak og åbenlyst støtter terrornetværket al-Qaeda.

Han har tidligere været i politiets varetægt, da han blev arresteret i Kenya i 2010 og anklaget for at stå i spidsen for en gruppe islamister, der ville tilslutte sig den militante, islamistiske al Shabaab-organisation i det sydlige Somalia, der har relation til al-Qaeda.

Ifølge britiske medier skulle han være blevet radikaliseret, da han var yngre.

Begge hovedmistænkte vil senere blive afhørt Scotland Yards antiterrorkorps.

Michael Adebowale er ligeledes mistænkt for at have forsøgt at dræbe en politibetjent.

Dagens Gossip