Mistænkt for at stikke 19-årig ihjel: Flygtet drabsmistænkt rygtes død

Den 19. maj blev den 19-årige Andreas Vo Riis dræbt af knivstik i maven efter et skænderi foran en kiosk på Guldbergsgade i København. 

Efterfølgende efterlyste politiet to centrale figurer i bandegrupperingen LTF - den 22-årige Abdallah Al-Kassab og dn 23-årige Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui, som de mistænkte for at stå bag drabet, der tilsyneladende bundede i en strid om det lukrative hashmarked i København. 

Læs også: Medie: Dræbt 19-årig var bror til Syriens-kriger

Men nu meldes den sidstnævnte død af sine venner og familie, der skriver kondolencer og mindeord på nettet til Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui, der regnes for en absolut topfigur i LTF, og som sammen med   Abdallah Al-Kassab har været efterlyst gennem Interpol for deres rolle i drabet. 

Den 23-åriges to brødre skriver begge på Facebook, at han er afgået ved døden, og den ene skriver, at han skulle være blevet begravet i Tunesien i går. 

- Min elskede bror det gjorde ondt i hjertet at høre at du skulle forlade os og vend tilbag til Allah på den her måde . Må Allah tage godt imod dig min elskede bror og skænke dig den højeste rang i paradiset Allahuma amin, skriver en af hans venner ligeledes på Facebook. 

De samme beskeder går igen på flere profiler af venner til den 23-årige, der går under navnet 'Ghost'. En stor del af dem har ligeledes udskiftet profilbilleder med billeder af den drabsmistænkte. 

Læs også: Politiet offentliggør identiteten på dræbt 19-årig

Ifølge oplysninger til Dagens.dk, skulle den 23-årige drabsmistænkte angiveligt være druknet i en swimmingpool i Tunesien, hvor han oprindeligt stammer fra, og hos Udenrigsministeriets Borgerservice er bekendt med rygterne om den 23-årige drabsmistænktes død, men de kan endnu ikke bekræfte noget. 

- Vi er ved at undersøge sagen i fællesskab med vores ambassade i Marokko, der dækker Danmark i Tunesien, fortæller en medarbejder ved Borgerservice til Dagens.dk. 

Politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi bekræfter ligeledes at have hørt rygterne, men han kan heller ikke bekræfte dødsfaldet. 

- Vi har også hørt rygterne om at han skulle være druknet i Tunesien, og vi arbejder gennem vores normale politikanaler i Tunesien for at få det be- eller afkræftet, siger Steffen Th. Steffensen til dagens.dk. 

Han ved ikke, om den anden mistænkte i sagen, Abdallah Al-Kassab, var sammen med den 23-årige i Tunesien, men han opfordrer folk til at komme med oplysninger, hvis de har set ham.

- Ham leder vi stadig efter, og han må meget gerne melde sig selv, siger Steffen Th. Steffensen. 

Politiet vil stadig gerne høre fra vidner, der har set eller kender til 22-årige Abdallah Al-Kassabs opholdssted. Han er stadig efterlyst i Danmark og internationalt gennem Interpol. 

Den dræbte 19-årige Andreas Vo Riis gik tidligere under navnet Hamza Samsam, og han havde tidligere været udrejst til borgerkrigen i Syrien, hvor han ifølge mediet Syrienblog skulle have kæmpet for Islamisk Stat.

Den 19-åriges storebror er kendt for at have haft en aktiv rolle i det kriminelle invandrermiljø i Odense, og han har ligeledes været udrejst til borgerkrigen i Syrien. 

 

 

 

Dagens Gossip