To mistænkte bag Bruxelles-angreb sigtet for terror

Skrevet af admin

12/04/2016

Dagens topnyheder

Belgiens statsanklager oplyser tirsdag, at to mænd, som er anholdt i forbindelse med angrebene i Bruxelles i marts, bliver sigtet for terrorisme.

Myndighederne mener blandt andet, at de to mænd har haft forbindelser til et lejet hus i den belgiske hovedstad, hvor gerningsmændene har opholdt sig forud for angrebene.

- De er sigtet for at deltage i terrorvirksomhed, terrordrab og forsøg på terrordrab, oplyser statsanklageren i en erklæring.

Belgisk politi ransagede det formodede lejede hus på en adresse på Avenue des Casernes i Etterbeek-området i Bruxelles i lørdags, men fandt hverken våben eller sprængstoffer.

22. marts blev 32 mennesker dræbt i angreb på henholdsvis Zaventem-lufthavnen og i et tog på metrostationen Maelbeek.

Anklageren har identificeret de to mænd som Smail F., der er født i 1984, og Ibrahim F., der er født i 1988. Det vides ikke, hvornår de to blev anholdt.

Seks mistænkte i sagen blev tilbageholdt fredag. To af dem er siden blevet løsladt.

To af de, der fortsat er tilbageholdt, er Mohamed Abrini, som ifølge efterforskere har tilstået at have anbragt en bombe i lufthavnen, og som menes at være "manden med hatten", og Osama Krayem, som mistænkes for at have købt de tasker, som gerningsmændene brugte.

31-årige Mohamed Abrini var også eftersøgt i forbindelse med angrebene i Paris i november, som dræbte 130 mennesker.

Søndag skrev det svenske nyhedsbureau TT, at en 23-årig mand, som var blandt de anholdte fredag, kommer fra Sverige.

- Om han har et svensk statsborgerskab eller ej, er ikke interessant for os. Men vi ved, at han kommer fra Sverige, lød det fra Eric Van Der Sypt, talsperson for den belgiske statsanklager, ifølge TT.

Manden fra Sverige er identificeret som den person, der ses sammen med selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui på Maelbeek-metrostation.

De to taler kort sammen, få øjeblikke inden El Bakraoui sprænger sig selv i luften.

Desuden er en mand, som kaldes Bilal E. M., mistænkt for at have hjulpet både Mohamed Abrini og Osama K.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for både angrebene i Paris og Bruxelles.

/ritzau/AFP/Reuters