Mistede sit ene ben til kræften: Her besejrer Søren legendarisk Tour-bjerg på cykel (video)

Team Rynkeby er nået til Frankrig, og dagens etape skulle vise sig at blive en af de mest rørende, de mange cyklister nogensinde har gennemført. 

Med i feltet sad nemlig Søren Birk, der fik amputeret sit højre ben, da han var spædbarn, fordi det var blevet angrebet af flere kræftknuder.

Men selvom man mangler sit ene ben, kan man sagtens gøre op for det i ren og rå viljestyrke. Det beviste Søren Birk i dag, da han besejrede det legendariske og uhyre stejle bjerg, Mur de Huy, der på et stykke af vejen stiger med hele 26 procent. 

Omgivet af flere holdkammerater, der var klar til at give ham et skub, hvis det skulle være nødvendigt, huggede Søren Birk sig op igennem folkemængden på toppen, der bar ham de sidste meter op til målstregen, hvor han faldt udmattet om og blev krammet af de andre ryttere i følelsesladede scener.

 - Det var hårdt, men det lykkedes, pustede Søren Birk, da han efter nogle minutter havde fået lidt luft. - Det var simpelthen så fedt at komme op til så mange mennesker. Det gav lige det sidste. Jeg har virkelig frygtet denne bakke, men jeg troede faktisk ikke, at den var så slem, siger han. 

Men de andre deltagere var også rørt til tårer og dybt imponerede over Søren Birks bedrift. 

- Det her har vi arbejdet på de seneste otte måneder. Målet var, at vi skulle forsøge at få Søren op ad muren med lidt hjælp. Men vi fik jo ikke engang lov at hjælpe ham – kun lidt på de stejleste steder, siger Ole Nikolajsen, der er kaptajn for Team Rynkeby Trekanten. 

- Det var ekstremt rørende at være med til. Den modtagelse, vi fik på toppen, er noget af det mest overvældende, jeg har været med til, fortsætter han.

Team Rynkeby fortsætter sin tur mod Paris. De 1.400 ryttere og 350 hjælpere fra 32 forskellige hold ankommer samlet til Paris på fredag.

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Stort og rørende øjeblik da benamputerede Søren Birk besejrede Mur de Huy tidligere i dag <3

Posted by Team Rynkeby on 8. juli 2015

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip