Mitsubishi erkender snyd med bilers data og aktien dykker

Den japanske bilkoncern Mitsubishi indrømmer at have manipuleret med brændstofeffektiviteten i en del af koncernens biler.

De berørte modeller er både fra Mitsubishi og fra partneren Nissan.

- Hvad angår kontrol af brændstofforbruget har vi fundet ud af, at koncernen har foretaget ureglementerede test, så bilerne leverer en bedre brændstofeffektivitet, end de gør i virkeheden, hedder det i en meddelelse fra selskabet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Skandalen omfatter ifølge selskabet i 625.000 biler. Det fremgår af et pressemøde med koncernens direktør, Tetsuro Aikawa, i Tokyo.

De 468.000 af bilerne er Nissan-modeller ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Mitsubishis aktie er onsdag faldet 15 procent efter meldinger om, at bilkoncernen har udført ureglementerede test.

- En af vore modeller er dumpet i en test af brændstoføkonomi, forklarede en talsmand for Mitsubishi ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligere onsdag.

To andre asiatiske bilproducenter, Kia og Hyundai, har tidligere betalt milliarder af kroner i straf til amerikanske myndigheder for at have overdrevet deres bilers brændstoføkonomi.

Rapporterne fra Mitsubishi kommer i forlængelse af en omfattende skandale i tyske Volkswagen, der har indrømmet manipulation med test.

Flere dieselmodeller fra VW har fremstået mere miljøvenlige, end tilfældet er, og det kommer til at koste koncernen milliarder af kroner.

Efter det japanske børsmarked lukkede onsdag i Tokyo, meddelte Mitsubishi, at man vil holde pressemøde klokken 17 lokal tid.

/ritzau/

Dagens Gossip