Mitsubishi: Vestas er den ideelle partner

Sådan lød meldingen fra både Vestas-topchef Anders Runevad og fra den nye partner Mitsubishi ved et pressemøde i forbindelse med præsentationen af det nye joint venture.

Jin Kato, general manager i vindmølledivisionen hos Mitsubishi, beskriver den danske vindmølleproducent som »den ideelle partner.«»Vi er meget glade for at kunne præsentere den her aftale. Det her er en mulighed for at vinde kapløbet på markedet for havvindmøller. Vestas er en pioner på det marked, de har erfaringen og en track rekord, som en professionel vindmølleproducent og det bedste match for at blive den ledende globale leder inden for off shore vind,« sagde Jin Kato.

Mitsubishi giver det nye joint venture-selskab 100 millioner euro med i ryggen med option på 200 millioner mere, når udviklingen af den gigantiske V164-mølle når visse milepæle.

Derudover vil Mitsubishi kunne bidrage til det nye partnerskab blandt andet inden for produktion, logistik og service, fastslår Jin Kato.

Anders Runevad, administrerende direktør i Vestas understreger, at man ikke vil løfte sløret for hvilke milepæle, der vil udløse de følgende investeringer.

»Der er tale om flere milepæle. Jeg vil ikke afsløre hvilke, men der er tale om normale milepæle, som man vil kunne forvente inden for produktion af vindmøller,« siger Anders Runevad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip