Mo Farah slår kenyansk trio og forsvarer VM-guld

22/08/2015

Englænderen Mo Farah kan helt som ventet stadig kalde sig verdens hurtigste på 10.000 meter-distancen.

Den engelske stjerneløber vandt ligesom for to år siden VM-guld. Lørdag krydsede han målstregen i tiden 27.01,13 minutter.

Han blev efterfulgt af en kenyansk trio. Geoffrey Kipsang Kamworor og Paul Kipngetich Tanui fik henholdsvis sølv og bronze, mens Bedan Karoki Muchiri sluttede lige uden for medaljerækken.

Storfavoritten Mo Farah har ellers været udsat for stor virak efter dopingbeskyldningerne mod hans træner Alberto Salazar.

Det fik Farah til at trække sig fra Diamond League-stævnet i Birmingham i juni. Men ved VM i Beijing havde han ingen problemer med at holde fokus.

Løbets kenyanere forsøgte ellers at sætte et højt tempo efter en relativt langsom første kilometer. Men trioen formåede ikke at sætte Farah af.

Englænderen er kendt som en fremragende afslutter, og det understregede han ved at løbe fra konkurrenterne på de sidste hundrede meter inden målstregen.