Mo Farah verdensmester efter spurtopgør

For et år siden vandt han dobbelt olympisk guld på 5000 og 10.000 meter. Lørdag aften tog Mo Farah det første skridt mod at gentage bedriften ved VM i Moskva, da han afviste konkurrenterne i opløbet og blev verdensmester over de 25 stadion-omgange.

Men selvom løbet udviklede sig, som han ønskede sig - et mådeligt tempo undervejs, som levnede overskud til den slutspurt, som Farah har gjort til sit signaturvåben - var løbet ikke afgjort før de tre medaljevindere krydsede målstregen.

Undervejs havde Farah ligget og lunet sig nede i feltet, mens etiopierne og kenyanerne lå fremme og på skift satte tempo, men uden for alvor at kunne tømme Farah-tanken. Med tre omgange tilbage gik den somalisk-fødte englænder frem og satte tempo. Den næstsidste omgang gik på 60 sekunder, og den voldsomme acceleration brændte de fleste konkurrenter af, heriblandt Farahs træningspartner og sidste års OL-sølvvinder, amerikanske Galen Rupp, men etiopiske Ibrahim Jeilan og kenyaneren Paul Tanui hang på.

Med kun 200 meter igen begyndte Farah at se ud som om han frygtede et deja-vu fra VM i 2011, hvor han til sidst blev overspurtet af Jeilan og måtte nøjes med sølv. Men Farah beviste, at han har udviklet sig som løber og afviste i opløbet Jeilan, inden englænderen løb over stregen som sikker verdensmester i tiden 27 minutter 21,71 sekunder foran Jeilan og Tanui.

- Jeg havde erfaringen fra for to år siden. Jeg vidste, at jeg skulle følge, alt hvad de gjorde, og at de ville hive en masse ud af mig. Jeg gravede bare dybere og dybere, sagde Farah til BBC om den spændende afslutning, der sikrede ham guldet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip