Mobilskærm skal stoppe bilister, der kører over for rødt lys

Aarhus Kommune vil snart tage et utraditionelt middel i brug mod bilister, der drøner over for rødt lys i lysreguleringerne.

Kommunen er nemlig ved at udvikle en stor skærm. Den skal efter planen placeres ved forskellige trafiksignaler, skriver TV2 Østjylland.

Skærmen vil senere fortælle, at den pågældende bilist har kørt over for enten gult eller rødt.

- Skærmen placeres på en mobil trailer. På den måde kan den på skift placeres ved en række forskellige lyskryds i byen, siger vejchef ved Aarhus Kommune Michael Kirkfeldt til TV2 Østjylland.

Han mener, at det er nødvendigt at tage utraditionelle metoder i brug for at få bilisterne til at respektere de røde lys.

- Det er et stort problem, og desværre er det stigende. Det er først og fremmest årsag til mange uheld. Derudover har vi ved mange lyskryds været nødt til at udvide ventetiden fra, at der bliver rødt fra den ene side, til der bliver grønt for de andre bilister. Dermed giver det også en masse forsinkelse i trafikken, siger Michael Kirkfeldt.

Allerede her i efteråret sætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi gang i en kampagne, der skal få færre bilister til at køre over for rødt. Den mobile skærm bliver dog ikke klar til den kampagne.

Dagens Gossip