Modelforening om sundhedstjek: Kan hjælpe usynligt syge

Spiseforstyrrelser, ekstrem træning og et sygt forhold til sundhed.

Modebranchens modeller risikerer at blive alvorligt syge, fordi der ligger et stort pres på dem om at være tynde. Nogle gange for tynde. Derfor vil Københavns Kommune begynde at tilbyde gratis sundhedstjek til modellerne.

Det vækker begejstring hos Foreningen Danske Modeller.

- Vi er meget positive over for det og ser det som et godt initiativ. Vi vil helt sikkert opfordre vores medlemmer til at få et sundhedstjek. Det er vigtigt at få afklaret med sig selv, om man egentlig føler sig tilpas i det arbejde, man har, siger foreningens næstformand, Lykke Jeppesen.

Hun er overbevist om, at modellerne vil tage imod tilbuddet, og der er masser at tage fat på.

- Vores erfaring er, at der er en del, der kæmper med småting. Ikke nødvendigvis en spiseforstyrrelse, men man overtænker ens indtag af mad eller har måske et ekstremt forhold til træning.

- Når modellerne begynder at tale om det, kan de godt se, at det ikke altid har været sådan, men er kommet med jobbet, siger Lykke Jeppesen.

Projektet er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Danish Fashion Institute og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.

Tilbuddet om et sundhedstjek når ikke at blive klar til den københavnske modeuge, der skydes i gang tirsdag, da parterne endnu ikke har fundet ud af, hvad tjekket reelt skal indebære.

Sundheds- og omsorgsborgmester i København, Ninna Thomsen (SF) håber dog, at de første tjek kan se dagens lys om et halvt år, når forårs- og sommerkollektionen præsenteres.

- Der er nogle modeller, der har en usund livsstil. De er forbilleder for unge mennesker, og vi vil gerne gå et skridt videre for at hjælpe dem, der har problemer, siger Ninna Thomsen.

Ifølge Lykke Jeppesen er forslaget den bedste måde at tackle problemerne på.

- Spiseforstyrrelser er tit ret usynlige. Man kan sagtens have en normal BMI og stadig have en spiseforstyrrelse. Derfor er det vigtigt at huske, at det er mennesket og ikke et tal, der kan fortælle, om en person er syg eller ej, siger hun.

Samtidig kan tjekkene virke præventivt, fordi modellerne kan blive afklaret med, at de ved at træde ind i branchen får meget fokus på krop, udseende, sundhed og vægt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip