Moderniseringsaftale får blandet modtagelse af fagforbund

Regeringen har sammen med centrale aktører på det offentlige arbejdsmarked, herunder den faglige organisation FTF, Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner, fremlagt syv principper, der skal bane vejen for at effektivisere for 12 milliarder kroner i det offentlige. Moderniseringen skal sikre, at de offentlige ressourcer bliver anvendt bedst muligt, og samtidig bliver der oprettet et videnscenter for innovation.

Men principperne savner politisk og konkret indhold, mener lærerformand Anders Bondo Christensen.

»Jeg er bekymret for, at man nu læner sig tilbage og siger, at nu har vi nedfældet syv principper, som bare indeholder en masse varm luft, i stedet for at gøre de ting, som virkelig kunne have rykket noget. Fine ord og videnscentre rykker ikke noget. De når aldrig ud i de klasselokaler, hvor mine medlemmer arbejder. Hvis jeg nu henvender mig til ministeriet med et konkret problem fremover, som der skal findes en løsning på, så vil de sige, at der allerede kører et projekt i et andet regi, og derfor får man flyttet fokus til rammerne og ikke indholdet,« siger han.

Regeringen vil med aftalen skabe mere tillid, samarbejde, kvalitet, effektivitet og nytænkning i den offentlige sektor. Det lyder fint, men man burde gøre mere for at involvere de konkrete parter, mener lærerformanden.

»Aftalen burde have rummet, at man på de forskellige sektorområder skulle have lavet nogle konkrete målsætninger, som skal nås. Så skulle Danmarks Lærerforening have sat sig ned med KL og Undervisningsministeriet og sagt, hvad er det for nogle udfordringer, vi har, hvordan kan vi løse det i fællesskab, og hvad kan vi hver især bidrage med? FOA skulle gøre det samme med ældreplejen. På den måde kunne vi få et direkte engagement og medansvar, som vores medlemmer kunne løfte,« siger Anders Bondo Christensen.

I fagforeningen DJØF kalder man dog den nye aftale nødvendig, og formanden for DJØFs Overenskomstforening, Lars Qvistgaard, mener, at den udgør et vigtigt redskab.

»I DJØF er vi glade for dagens aftale. Det er helt nødvendigt, at vi udvikler den offentlige sektor. Vi kan som offentligt ansatte bedst levere høj kvalitet til borgerne, hvis indsatsen bygger på klare mål, tillid og ledelse, baseret på effekt frem for detailstyring« udtaler han i en pressemeddelelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip