Modeugen: Det kan vi ‘almindelige’ kvinder bruge den til

For rigtig mange såkaldte ‘almindelige’ danske kvinder kan noget som modeugen, eller Copenhagen Fashion Week som den officielt hedder, virke meget fremmedartet i både indhold og udtryk. Læssevis af kendte og semikendte fra underholdningsbranchen blandt publikum, blandet med modeshows med mere eller mindre besynderligt tøj præsenteret på 16 årige radmagre modeller. Jo, lige umiddelbart er der langt fra dette skue til hverdagslivet for de fleste voksne kvinder.

Hvor gamle er de lige? Se stjernerne hvis alder overrasker på Q.dk 


Alligevel kan der være noget at hente, hvis man bare interesserer sig lidt for mode eller bare for, hvordan man tager sig godt ud, forklarer Camilla Kjems, der er Chefredaktør på et af Danmarks største kvinde-ugeblade Femina:

- For almindelige kvinder kan lookene på modeugens podier virke ubrugelige. Det er for dyrt, man kan ikke aflevere børn i det og det vil stikke voldsomt ud på en ganske almindelig dansk arbejdsplads. Men interesserer man sig bare lidt for skønhed, æstetik og mode kan man nu godt få noget ud at følge med. Helt lavpraktisk kan man forholde sig til farverne, materialerne, længder, snit og grafiske virkemidler. Skal man stadig gå i neon eller er det nu pastelfarver der er moderne? Skal støvlesnuderne være spidse, firkantede eller runde. Og er det tern eller asiatiske prints der er in?

Se de bedste makeup-tips til kvinder over 40 på Oestrogen.dk 

Selvom man ikke på den måde er interesseret i trends og tendenser, mener Kjems dog alligevel godt, at man, på et helt lavpraktisk niveau kan få glæde af inspirationen i sin egen garderobe:

- Er man helt ligeglad med den slags, så kan man (udover blot at nyde æstetikken i de mange modeshows) få inspiration til at matche sin egen garderobe på nye måde. Læg mærke til hvordan modellerne er stylet. Har de mixet jeans med kjoler? Har de sat tern sammen med striber? Eller måske sat den klassiske skovmandsskjorte sammen med et sort pencilskirt?

Så, der er faktisk inspiration at hente, hvis man lader sig inspirere af modeugens shows, mener Camilla Kjems.


- Vi er ofte selv frygtelig uopfindsomme til at mixe vores garderobe på nye måder og på den måde kunne bruge vores tøj igen og igen, sæson efter sæson. Og netop her kan almindelige mennesker lure en del tricks af ved at observere modebranchen. Også selvom vi ikke har råd til at lege med.

Af Maria Jönsson Bebe, Q.dk/NewwsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip